Pyszna lasagne: szczególnie aromatyczna dzięki serowi i włoskim ziołom oraz dodatkowym pomidorom dzięki dodatkowi pomidorów z puszki. Sposób przygotowania:
1) Na 1 łyżce gorącego oleju podsmaż 250 g chudego mięsa mielonego. Dodać 1 puszkę (400 g) pokrojonych pomidorów i 350 ml zimnej wody. Dodajemy fix i cały czas mieszając doprowadzamy sos do wrzenia. 2) Ułóż sos i 6 arkuszy lasagne w naczyniu do pieczenia. Zacznij od sosu i na nim zakończ. 3) Posmaruj 100 g crème légère i 50 g startego sera (16% tłuszczu). Piec lasagne w piekarniku nagrzanym do 200°C (piekarnik z termoobiegiem: 175°C) przez ok. 35 minut. Składniki: Olej palmowy, proszek pomidorowy 17%², ser topiony w proszku (ser, produkt serwatkowy), skrobia, cukier, sól kuchenna jodowana, mąka pszenna, cebula², syrop glukozowy, produkt serwatkowy, maltodekstryna, przyprawa, białko mleka, zioła (oregano², pietruszka², bazylia), przyprawy (czosnek², pieprz),cukier lactum, proszek z buraków, aromaty (z mlekiem). Może zawierać jaja, seler, gorczycę, soję i inne zboża zawierające gluten. ²ze zrównoważonej uprawy.