Czekolada Lindt tworzona jest z troską przez Maître Chocolatiers przy użyciu najwyższej jakości składników z całego świata. Przy naszych ponad 175 latach doświadczenia, niezrównanej pasji i poświęceniu dla zdobywania mistrzostwa w sztuce tworzenia czekolady, można poczuć to mistrzostwo w każdym kęsie.
Składniki: Cukier, ORZECHY LASKOWE, masło kakaowe, PEŁNOTŁUSTE MLEKO W PROSZKU, masa kakaoowa, LAKTOZA, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator (lecytyny (SOJA)), maltodekstryna, MAŚŁO, SERWATKA w PROSZKU, EKSTRAKT ZE SŁODU JĘCZMIENNEGO, MASŁO KLAROWANE, SÓL MORSKA, SKROBIA MODYFIKOWANA, SYROP CUKROWY KARMELOWY, AROMATY, ZAGĘSZCZACZ (ALGINIAN SODU), SÓL. Może zawierać MIGDAŁY i inne orzechy. Czekolada mleczna zawiera: Kakao: minimum 30%.
Alergeny: Orzechy (owoce o twardej skorupce) i produkty z nich, mleko i produkty z niego, zboża zawierające gluten i produkty z niego, soja i produkty z niej