Knorr przyprawa 30g. Gemuse Curry Mieszanka przypraw, która wzbogaci smak i aromat dań azjatyckich, w tym kurczaka, wołowiny, ryżu, ryb i warzyw.
Sposób przygotowania: 1. Przygotuj 1 kg warzyw (np. 1 brokuł, 1 paprykę, 1 marchewkę i 100 g mrożonego groszku). Pokrój na kawałki wielkości kęsa. 2. Warzywa smażymy na dużej patelni na 1 łyżce rozgrzanego oleju przez około 5 minut. 3. Wlej 200 ml zimnej wody i 100 ml mleka kokosowego. Wymieszaj zawartość torebki. Doprowadź curry do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut pod przykryciem, aż warzywa się ugotują. Mieszaj od czasu do czasu. Ryż dobrze się z nim komponuje.
Składniki: skrobia, 20% cebula w proszku, sól kuchenna, mąka ryżowa, 7,1% pomidor w proszku, 6,8% curry (kolendra, kminek, imbir, kurkuma, pieprz, chilli, anyż, cynamon, nasiona kopru włoskiego, korzeń lubczyku, ziele angielskie), grzyby, olej kukurydziany, dymka, czosnek, natka pietruszki, nasiona SELER, nasiona kozieradki, gałka muszkatołowa. Może zawierać PSZENICĘ, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, JAJA, SOJĘ, MLEKO, GORCZYCA.
Mieszanka przypraw, która wzbogaci smak i aromat dań azjatyckich, w tym kurczaka, wołowiny, ryżu, ryb i warzyw.
Sposób przygotowania: 1. Przygotuj 1 kg warzyw (np. 1 brokuł, 1 paprykę, 1 marchewkę i 100 g mrożonego groszku). Pokrój na kawałki wielkości kęsa. 2. Warzywa smażymy na dużej patelni na 1 łyżce rozgrzanego oleju przez około 5 minut. 3. Wlej 200 ml zimnej wody i 100 ml mleka kokosowego. Wymieszaj zawartość torebki. Doprowadź curry do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut pod przykryciem, aż warzywa się ugotują. Mieszaj od czasu do czasu. Ryż dobrze się z nim komponuje.
Knorr przyprawa 30g. Gemuse Curry Mieszanka przypraw, która wzbogaci smak i aromat dań azjatyckich, w tym kurczaka, wołowiny, ryżu, ryb i warzyw.
Sposób przygotowania: 1. Przygotuj 1 kg warzyw (np. 1 brokuł, 1 paprykę, 1 marchewkę i 100 g mrożonego groszku). Pokrój na kawałki wielkości kęsa. 2. Warzywa smażymy na dużej patelni na 1 łyżce rozgrzanego oleju przez około 5 minut. 3. Wlej 200 ml zimnej wody i 100 ml mleka kokosowego. Wymieszaj zawartość torebki. Doprowadź curry do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut pod przykryciem, aż warzywa się ugotują. Mieszaj od czasu do czasu. Ryż dobrze się z nim komponuje.
Składniki: skrobia, 20% cebula w proszku, sól kuchenna, mąka ryżowa, 7,1% pomidor w proszku, 6,8% curry (kolendra, kminek, imbir, kurkuma, pieprz, chilli, anyż, cynamon, nasiona kopru włoskiego, korzeń lubczyku, ziele angielskie), grzyby, olej kukurydziany, dymka, czosnek, natka pietruszki, nasiona SELER, nasiona kozieradki, gałka muszkatołowa. Może zawierać PSZENICĘ, ŻYTO, JĘCZMIEŃ, OWIES, JAJA, SOJĘ, MLEKO, GORCZYCA.